sábado, 21 de abril de 2012

Expliqueu exemples d'evolució i adaptació natural

A la dreta, el anvers de una fulla de
Quercus ilex subsp. ilex,
amb el color blanquinos dels pels.
Un dels tipus de preguntes que poden sortir als examens es que expliqueu per qué un al·lel es troba més present en una població que en un altra. Aquí teniu tres preguntes d'aquest tipus.

1) Explica raonadament, i en termes evolutius vigents (neodarwinistes), per què al nord d’Europa hi ha més persones albines que a l’Àfrica.

2) Explica raonadament, per què a Europa y Nortamérica es troba una major tasa de bacteries resitents a la penicilina que a la China.

3) Explica raonadament, i en termes evolutius vigents, per què la varietat de Quercus ilex subsp. ilex adaptada a zones hunides y costeres presenta en l'anvers de la seva fulla menys pilositat, mentres que la varietat Quercus ilex subsp. rotundifolia que és una varietat contintental que es troba a l'interior de la península Ibérica és de menor tamany y té major qüantitat de pels blancs en l'anvers de la fulla, una estructura que evitar la pérduda d'aigua en els estromes.

Aquí teniu també un article sobre el que significa la convergencia evolutiva amb exemples de la notra flora, i en català.
http://ichn.iec.cat/bages/hemeroteca/2010-11.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario