viernes, 13 de abril de 2012

Genética de poblacions

A partir de les Lleis de Mendel es va poder explicar la propagació de la herència, però la genètica clàssica estudiava els gens tenint en compte els individus. ¿Però que passa quan tenim una població de 3 milions de papallones d'una espècie? Per tal de unir les teories de la evolució de les especies amb la genètica de forma mes completa calia una nova disciplina.

La genètica de poblacions és l'estudi de la distribució i canvis de la freqüència dels al•lels de un o mes gens en una població d'essers vius, i es basa en part en lleis estadístiques. El primer repte d'aquesta nova branca de la ciència va ser explicar com un grup de al•lels pot ser estable en el temps sense que cap d'ells desaparegui: la Llei de Hardy-Weinberg. Però la genètica de poblacions també estudia els canvis que poden ocórrer en una població, e inclús l'aparició de noves poblacions, que en un cas extrem poden arribar a formar noves especies.



Dins de la genètica de poblacions en aquest curs s'estudia.

* Llei de Hardy-Weinberg. Es a dir poblacions en equilibri on la variabilitat i la freqüència dels al•lels es estable.
* Motors de l'evolució. Factors que mouen una població fora de l'equilibri, i fan que no es compleixi la llei de Hardy-Weinberg.
* Variabilitat. Factors que creen i mantenen la variabilitat.
* Especiació. Què és una espècie, com apareix i com es manté l’aïllament reproductiu. (aquest apartat és tan ampli, que li dediquem un apartat per ell).

No hay comentarios:

Publicar un comentario