jueves, 12 de abril de 2012

Evolució 2n Batxillerat: temarí

Lamarck
Dins del tema de evolució us heu de centrar al següents punts.

1. Teories de la evolució: neodarwinisme. Exemplificació del procés evolutiu, i aplicació a casos concrets, como ara l'aplicació de antibiotics o la selecció artificial. Comparació del neodarwinisme amb altres teories, refutació de les idees contraries al neodarwinisme de forma raonada.

2. Les proves de la evolució. Exemplificacíó dels diferents tipus de proves evolutives: paleontològiques, biogeogràfiques, etològiques, anatòmiques, embriològiques i bioquímiques. Reconeixement dels tipus de prova evoluitva y resolució de problemes senzills a partir d'aquestes proves.

3. Genética de poblacions. Frequencies geniques i frequencies genotípiques. Llei de Hardly-Weinberg i condiciones per a ser aplicada. Realització de problemes numérics. Casos en els que no es compleix: flux génic, deriva génica (efecte fundador i colls de botella), selecció natural i reproducció selectiva.

4. Especiació. Concepte d'especie i factors influients. Cladogrames, cladogènesis e hibridació. Tipus d'especiació: alopàtrica, parapàtrica y simpàtrica. Barreres a la hibridadió i aillament reproductiu.

Hi ha altres punts que no tindrem temps de tractar a classe amb profunditat.
          5. Les adaptacions i la selecció natural
          6.  La evolució humana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario